دجاج حلو (sweet chicken)



دجاج حلو:

المقادير:

*٨ قطع صدور دجاج مقطعة لمكعبات صغيرة.

*فنجان صغير صلصة صويا معتدلة.

*٣ ملاعق نشاء.

*٥ حبات بصل أخضر مفروم ناعم.

*٣ حبات فلفل رومي مقطعة لشرائح.

*ملعقتان من كاتشب الطماطم.

*ملعقة ثوم مدقوق.

*ملعقة صغيرة من الكاري، الخل أبيض، ملح صيني، زنجبيل

*زيت للقلي.

* ملعقة زيت سمسم.

*٤ ملاعق زيت عافية.

*نصف كوب ماء.

 

طريقة التحضير:

1)  بعد غسل صدور الدجاج قومي بتتبيلها بالدقيق والملح والخل والصويا المعتدلة ونصف كمية الملح والنشاء لمدة ٦ساعات.

2)  ضعي زيت القلي على النار حتى يصبح حاراً واقلي الدجاج إلى أن يصبح بني اللون وقومي بتصفيته ثم ضعيه جانباً.

3)  حضري الصاج وضعي عليه زيت سمسم وعندما يسخن ضعي زيت العافية.

4)  ضعي البصل الأخضر المفروم والثوم والزنجبيل ثم أضيفي الدجاج المقلي.

5)  قلّبيه باستمرار على نار هادئة. ثم أضيفي إليه الخل والكاري والملح الصيني.

6)  ضعي عليه كاتشب الطماطم والفلفل الرومي.

7)  أضيفي على الخليط نصف كوب ماء وباقي النشاء وقلبيه باستمرار حتى ينضج.

اسكبيه في الطبق المناسب وبالعافية.


Meals Section:

Sweet Chicken:

The ingredients:

* 8 pieces of chicken breast cut into small cubes.

* A small cup of moderate soy sauce.

* 3 tablespoons of starch.

* 5 finely chopped green onions.

* 3 bells of pepper cut into slices.

* 2 teaspoons of tomato ketchup.

* 1 spoon of crushed  garlic.

* Teaspoon of  curry, white vinegar, Chinese salt, ginger

*frying oil.

* 1 spoon of Sesame oil.

* 4 tablespoons of wellness oil.

* Half a cup of water.

 

How to prepare:

1) After washing the chicken breasts season it with flour, salt, vinegar, moderate soy and half the amount of salt and starch for 6 hours.

2) Put the frying oil on the fire until it is hot and fry the chicken until it becomes brown in color and filter it  then set aside.

3) Prepare the iron sheet and put sesame oil when heated put Alaafia oil.

4) Put the chopped green onions, garlic and ginger  then add the fried chicken.

5) Stir constantly on low heat. Then add the vinegar, curry and Chinese salt.

6) Put tomato ketchup and turkey pepper.

7) Add to the mixture half a cup of water and the rest of the starch and stir constantly until cooked.

Pour into the right dish 

and bon appetite.


تعليقات