(دجاج بالزبدة)❤️😋(chicken butter)



 دجاج بالزبدة:

المقادير :

التتبيل :

- 4 صدور دجاج (فيليه / مقطعة مكعبات صغيرة).

- ملعقتان صغيرتان من معجون الثوم بالزنجبيل.

- ملعقة صغيرة من بهارات المسالا الهندية.

- 3 ملاعق كبيرة من معجون الطماطم.

- نصف كوب لبن زبادي.

- 4 ملاعق كبيرة من الزبدة.

- ٢حبات بصل مقطعة مربعات وسط.

- ٣حبات طماطم مقطعة مربعات وسط .

-١٠ حبات مكسرات كاجو.

-ملعقتان من صلصة الطماطم.

-ملعقة عسل.

-ملعقة سكر.

 -ملعقة فلفل أسود.

-ملعقة ملح.

-ملعقة من بهارات المسالا من بوكس لمار.

- نصف كوب كريمة الطبخ.

طريقة التحضير:

1)  اخلطي معجون الزنجبيل والثوم والكاري والمسالا ومعجون الطماطم واللبن في وعاء واحد خلطاً جيداً.

2)  أضيفي مكعبات الدجاج وغطي الوعاء ثم أدخليه الثلاجة لمدة ليلة أو ساعتين على الأقل.

3)  سخني الزبدة في قدر على نار متوسطة ثم أضيفي خليط الدجاج بالتتبيلة واتركي المزيج حتى يستوي ثم ضعيه جانباً.

4)  اطهي الزبدة مع البصل والطماطم والكاجو مع صلصة طماطم واتركيه حتى يذبل.

5)  أضيفي ربع كوب ماء واتركيه يذبل ثم اخلطيه بالخلاط ثم أرجعيه إلى النار وأضيفي الدجاج المعد مسبقاً.

6)  هدئي النار وأضيفي الكريمة واتركي المزيج لمدة 5 دقائق على النار.

قدميه ساخناً إلى جانب الأرز.

 

 Butter Chicken:

Ingredients:

Seasoning:

- 4 chicken breasts (fillet / small cubes).

- 2 teaspoons of garlic paste with ginger.

- 1 teaspoon of Indian Masala Spices.

- 3 tablespoons of tomato paste.

- Half a cup of yogurt.

- 4 tablespoons of butter.

2 onions, cut into medium squares.

3 pieces of tomatoes, cut into medium squares.

10 cashew nuts.

- 2 teaspoons of tomato sauce.

- spoon of Honey.

-  spoon of Sugar  .

 - spoon of Black pepper.

- spoon of Salt.

- A spoonful of Masala condiment  from Lamar box.

- Half a cup of cooking cream.

How to prepare:

1 ( Mix the ginger paste, garlic, curry, masala, tomato paste and yogurt in one bowl well.

2(  Add the chicken cubes and cover the bowl and then put it in the refrigerator for at least one or two hours.

3(  Heat the butter in a saucepan over medium heat then add the chicken mixture with the marinade and leave the mixture until it be cooked and then set aside.

4 ( Cook butter with onions, tomatoes and cashew nuts with tomato sauce and leave to wither.

5 ( Add a quarter cup of water and leave it to wither and then mix it with a blender and then return to the fire and add pre-prepared chicken.

6 ( Calm the fire and add the cream and leave the mixture for 5 minutes on the fire.

Serve hot with rice

تعليقات