(شيش برك بالصوص الأحمر )
المقادير :
*العجين: كأس ونصف دقيق ، ملح ، ملعقتان من الزيت ، ماء.
*اللحم.
*بصله مقطعة لقطع صغيرة.
* نصف كيلو لحمة مفرومة ، فلفل أسود ، ملح ، بديل الماجي، كزبرة، خضراء.
*الصوص الأحمر.
*بصلتان مفرومتان بشكل ناعم جداً.
*طماطم معصورة.
*فلفل أسود ، كمون، بديل الماجي ، كزبرة خضراء.
*صوص الزبادي: علبتان زبادي ، فص ثوم ، ملح ، فلفل أبيض.
طريقة التحضير:
1)  ضعي البصل واللحمة على النار ثم أضيفي الفلفل الأسود والملح واتركيها حتى تجف تماماً.
2)   بعد أن تبرد ضعي الكزبرة واتركيها جانباً.
3)  اعجني العجينة، واتركيها جانباً لمدة ربع ساعة ثم افرديها وقطعيها إلى دوائر.
4)   وزعي اللحمة بداخل قطع العجين واجعلي كل قطعة على شكل زورق وضعيهم في صينية الفرن. 
5)  ضعي الصينية في الفرن لمدة ١٠دقائق إلى أن يتخمر العجين وينضج.

الصوص الأحمر:
1)  ضعي السمن على النار حتى يسخن وضعي عليه البصل ، قلبيه حتى يصبح لونه ذهبياً.
2)  ضعي عليه الطماطم والبهار ونصف كأس ماء.
3)  دعيه حتى يزداد تماسكه قليلاً ثم ضعي عليه الشيش برك.
4)  قومي بهز الصينية لتختلط المكونات ولا تستخدمي الملعقة لتحافظي على شكل الزوارق.
5)  اتركيه 10 دقائق ثم اسكبيه في الطبق.
6)  صبي عليه صوص الزبادي ، رشي الكزبرة وقدميه.

بالهناء والعافية

(Shish puddles with red sauce)                                   

Ingredients:
* Dough: cup and a half of flour, salt, 2 tablespoons of oil, water.
*the meat.
* Red sauce.
* Onion cut into small pieces.
Half a kilo of minced meat, black pepper, salt, maggi substite, green coriander.
* Two finely chopped onions.
* Juiced tomatoes.
* Black pepper, cumin, Maggi, green coriander.
* Yogurt sauce: 2 packs yogurt, garlic  clove , salt, white pepper.

How to prepare:
1) Put the onion and meat on the fire then add the black pepper and salt and leave to dry completely.
2) After cooling, put the coriander and set aside.
3) Knead the dough, set aside for a quarter of an hour and then spread and cut into circles.
4) Spread the meat inside the dough pieces and make each piece in the form of a boat and put them in the oven tray.
5) Put the tray in the oven for 10 minutes until the dough ferments and cooked.

Red Sauce:
1) Put the margarine on the fire until heated and put onion, Stir until become golden.
2) Put the tomatoes and spices and half a glass of water.
3) Let it increase its cohesion slightly and then put shish puddles on it .
4) Shake the tray to mix ingredients and do not use the spoon to keep the shape of the boats.
5) Leave it for 10 minutes and pour it into the dish.
6) pour yogurt sauce on it, Sprinkle coriander and serve.


Have a good meal..

تعليقات